Krajinović u finalu Pariza

filip-krajinović
picture source:noizz.rs

Savladavši Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 po setovima 6:4, 6:7, 7:6  Filip Krajinović plasirao se u finale Mastersa u Pariza i to poslije dva i po sata igre. Poslije predaje Rafaela Nadala u četvrtfinalu, Krajinović je imao dovoljno vremena da se odmori i pripremi za okršaj sa Iznerom i odradio je odličan posao.

Krajinović će se za prvu masters titulu u karijeri igrati protiv Džeka Soka koji je u polufinalu savladao Žulijena Benetoa.

Već u prvom setu se videlo da je Krajinović dominantniji i da kontroliše igru na terenu. U petom gemu prvog seta viđen je prvi brejk i to na stranu Krajinovića. Do kraja je uspio da sačuva tu prednost koja mu je bila dovoljna da okonča set sa 6:4.

U drugom setu je viđena egal borba, obojica su igrala čvrsto i nijedan nije dozvolio oduzimanje servisa, pa je tako drugi set otišao u taj-brejk, iz kojeg je kao pobjednik izašao Izner. Odmah je napravio dva mini brejka, poveo 5:0, uspeo je Krajinović da uzme dva poena, i konačan rezultat taj-brejka je 7:2, za izjednačenje u setovima – 1:1.

Najozbiljnije je zapretio Izner u prvom gemu trećeg seta pošto Krajinović dugo nije uspio da dođe do poena, ali je srpski teniser uspeo da sačuva svoj servis. Amerikanac je razornim servisima lako dolazio do gemova, dok je Krajinović imao malo problema, pa je u devetom gemu spasio i jednu brejk loptu i ponovo se otišlo u taj-brejk. Bolje ga je otvorio Izner i poveo sa 3:0, da bi potom Filip uspeo da osvoji poene na svoj set, vrati mini-brejk i povede sa 5:4. Uspeo je FIlip da napravi još jedan mini-brejk i dođe do prve meč lopte koju je  odmah realizovao i ostvario najveću pobjedu u karijeri.