Konte izbacio Luiza iz igre

konte-luiz
picture source:www.thesun.co.uk

Antonio Konte, na utakmici protiv Mančester Junajted donio je odluku da  iz tima izbaci jednog od ključnih igrača. Brazilac David Luiz bio je neizostavan u timu Čelzija do jučer,ali ga je Conte u susretu sa Man.Uitedom poslao na tribine a šanse su dobili Azpilkueta, Kahil i Kristensen, Zapakosta i Alonso po bekovima,  što je šokiralo sve navijače Čelzija. Sreća po Kontea, njegov tim je bez Luiza ostvario pobjedu bez primljenog gola, pa je tako ispalo  da je Italijan ipak donio pravu odluku.

To je samo i isključivo taktička odluka. Mora se teško raditi, u suprotnom ste na klupi ili na tribinama. Sve je normalno. Ovo se može desiti svakom od mojih igrača, ako vidim da nisu u dobrom stanju. Ponekad moram donijeti važne odluke“, rekao je Konte.

Uradio sam to što sam uradio i mislim da je na kraju mladi Kristensen odigrao dobru utakmicu. Sretan sam zbog toga. Moram donijeti najbolju odluku za klub, a ne za pojedinca. Ponekad mogu napraviti i greške, a ponekad uradim najbolje stvari za tim“, dodao je Konte.

Na pitanje da li Luiz ostaje, on je odgovorio: “I moje mjesto je sada užareno, ne znam šta će biti sa mnom, a tek s Luizom“.