Dončićeva magija nedovoljna u Tel Avivu

Real Madrid-Mekabi
picture source: http://www.rtvslo.si

Večerašnji susret Mekabija i Real Madrida u Tel Avivu završio je pobjedom Makabija rezultatom 90:83.

Iako je Real bolje započeo utakmicu i u prvoj četvrtini zabilježio prednost 22:30, sredinom druge četvrtine Kraljevi su ispustili igru iz ruku, i poslije toga nije bilo povratka. Mekabi je naravno iskoristio svoju šansu i napravio fenomenalnu seriju od 13:0 sa kojom je preuzeo vodstvo sa 47:38. U drugom dijelu utakmice je Mekabi nastavio udarati i praviti sve veću razliku, ali se i Real razbudio i napravio preokret. U završnicu se ušlo sa 64:66, ali onda ponovo pad Reala.

Dončić je fauliran na šutu za tri poena, trener domaćina dobija tehničku grešku. Nakon ovoga Luka Dončić pogađa 4 slobodna bacanja, pa i trojku za prednost Reala 74:76. Kraj nije išao po Dončićevom planu, ostatak tima ga nije pratio što je Mekabi iskoristio. Domaćin je završio susret sa 90:83.

Real su svim silama vukli Dončić sa 19 poena i 6 asistencija i skokova, Rendolf sa 13 poena i Rejes i Kampaco sa po 12 poena. Mekabi su sa zadovoljstvom do pobjede dobeli Tomas Deshaun sa 21 poenom, Rol sa 16 i Aleks Tajrus je na to dodao svojih 14 poena.