Martens bi mogao da naslijedi Maradonu

dries-mertens
picture source:www.thesun.co.uk

Klub sa San Paolo stadiona  uvijek ima jednog sjajanog napadača u svojim redovima, Bio je to Edinson Kavani, pa Gonzalo Higuan i sada Dries Mertens koji je  prije 13 mjeseci prekomandovan na mjesto centralnog napadača gdje je počeo pružati fantastične partije.

Na posljednjih  52 utakmice Mertens je postigao 42 gola i tako postao ozbiljan kandidat da naslijedi Diega Maradonu koji je još uvjek najbolji strijelac u istoriji  kluba koji je postigao 115 golova prije nego što je 1991. godine prešao u Sevilju. Mertens je trenutno na ukupnoj brojci od  80 golova što znači da mu treba još 36 golova kako bi prestigao Maradonu. Inače, Martens je trenutno na 9. mjestu liste najboljih strijelaca kluba.

Oboriti rekord po broju golova za Napoli? Zašto da ne, ne bih imao ništa protiv. Tajna uspjeha našeg tima je u navijačima koji su naš 12-ti igrač. Oni su zaista sjajni“, rekao je Mertens.

Belgijanac je prošle sezone bio drugi najbolji strijelac u ligi sa 28 golova i imao je gol manje od Edina Džeke. Ove sezone je također sjajno počeo jer već ima 10 postignutih golova nakon 12 odigranih kola, a njegov Napoli je lider na tabeli.