Švedska na San Siru sprema senzaciju

švedska-italija
picture source:www.bljesak.info

Poslije 60 godina odnosno nakon nastupa na 14 svjetskih prvenstava “Azuri” bi mogli da propuste Mundijal, a senzaciju sprema selekcija Švedske. “Vikinzi” su pre nekoliko dana slavili minimalnom pobjedom na svom stadionu u predgrađu Stokholma, pa će večeras da strijepi milanski “San Siro”.

Pritisak na Italiju je veći jer kritikovani selektor Đampjero Ventura ne može da računa na suspendovanog vezistu PSG-a  Marka Veratija, pa je jasno da će morati dosta da mijenja u odnosu na prvi meč.

Posljednja linija će vjerovatno opet biti u sastavu Barzalji, Bonuči, Kjelini, najveća rokada se očekuje u veznom redu, pa bi na teren San Sira trebalo da istrči kvintet Kandreva, Parolo, Žoržinjo, Florenci, Darmjan, a ispred njih Čiro Imobile, koji je igrao i u Stokholmu, dok će Ventura verovatno da mu mijenja partnera, a to bi vjerovatno mogao da mu bude Simone Zaza.
Kod Šveđana se očekuju dve promjene, meč suspenzije odradio je desni bek Mikael Lustig pa se vraća u tim, dok će zbog povrede prepone odsustvovati centralni vezista Albin Ekdal.

Jedna stvar je sigurna, očekuje nas najmanje 90 žestokih, napetih i nezaboravnih 90 minuta fudbala.