BRUTALNO: Italijani poslije 60 godina ne idu na Svjetsko prvenstvo

Italija-Švedska
picture source: http://www.idahostatesman.com

Reprezentativci Italije večeras su prokockali šansu za plasman na Mundijal u Rusiji jer su pustili Šveđane da se provuku sa ukupnih 1:0, nakon večerašnjih 0:0. Četvorostruki svjetski šampion ovog puta ostaće uskraćen učestvovanja na Svjetskom prvenstvu prvi put nakon 1958. godine.

San Siro večeras kao da nije bio na strani Italijana, a i moćna Švedska odbranila je sve pokušaje domaćina. Reprezentativci Italije su od početka pojurili ka švedskoj mreži, ali se prva opasna akcija realizirala tek u 27. minuti. Tada je Kandreveova lopta preletila iznad prečke. Precizniji su bili u 40. minuti, kada je Imobil prošao Olsena, ali je loptu sa gol-linije izbio Grangvist. Šveđani su odbranili sve napade Italijana, pa čak i pokušaj Bufona.

Azurima večeras nije bilo pomoći. Švedska je plasmanom zauzela 29. mjesto u nizu reprezentacija u Rusiji. Ostala su još tri slobodne rezervacije karte za Rusiju. Preostale borbe odigraće Irska i Danska u utorak, Australija i Honduras u srijedu i Peru i Novi Zeland u četvrtak.