Nadal se povukao sa takmičenja

nadal-gofan
picture source:http://www.skysports.com

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal zbog povrede koljena povukao se sa Završnog turnira u Londonu. Poslije prvog meča u grupi i poraza od Davida Gofana u tri teška seta, završio je takmičenje a bilo je jasno da je pod znakom pitanja i nastavak takmičenja.

Nadal  je obnovio povredu koljena desne noge koja mu se desila na Mastersu u Parizu, pa će mu ovo biti drugi uzastopni turnir sa kojeg je morao da odustane.

Imao sam obavezu prema turniru, gradu i prema sebi. Pokušao sam iz sve snage, uradio sve što je bilo potrebno da budem spreman, ali stvarno nisam u stanju da igram. Mnogo sam se borio tokom meča, ali sve vrijeme sa znanjem da postoji velika šansa da bude poslednji u sezoni, rekao je Nadal.

Gofan je slavio rezultatom 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4.

Ovo uopšte nije bila odluka, već je bol odlučio. Nemam dovoljno snage da nastavim. Pokušao sam i pravo je čudo što sam rezultatski bio toliko blizu tokom meča, dodao je.

Rafa je obezbjedio  prvo mjesto na kraju godine, ali će za titulu na jedinom velikom turniru koji nije osvojio morati da sačeka neku drugu priliku.