Ko je sledeći na klupi Azura ?

Ventura-Italija
picture source: http://www.beinsports.com

Fudbalski savez Italije potvrdio je da Điampiero Ventura silazi sa mjesta selektora Italije nakon neuspijeha na kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Mnogi su smatrali da on nije ni trebao biti vođa slavnih Azura, a nakon totalnog pada Italije stižu potvrde ovakvih razmišljanja.

Fudbalski savez odlučio je konačno uputiti Venturi otkaz, iako on nije smatrao da je vrijeme za to. Već su poznata imena novih kandidata za vođu ‘sada već bivših’ velikana. Na prvom mjestu stoji Karlo Anceloti, koji je trenutno bez posla nakon otkaza u Bajernu. Osim njega na listi su i Roberto Mancini, koji se već duže vrijeme pokušava dokopati mjesta selektora, i Marko Điampolo, trener Sampdorije. Tu su još i Masimilijano Algeri i Klaudio Ranieri, ali su veoma male šanse da će biti izabrani za trenera Azura, s obzirom na to da Algeri ne planira ubrzo napustiti Juventus, a i Ranieri je odnedavno vođa Nantesa.

Ako ništa, Venturi će ostati zapamćen po tome da nije uspio dovesti Italiju do Svjetskog prvenstva prvi put nakon dugih 60 godina konstantnih fenomenalnih reprezentativnih rezultata.