Federer po zaradi prestigao Vudsa

federer-vuds
picture source:http://www.hindustantimes.com

Rodžer Federer, koji je trenutno drugi igrač svijeta, došao je do cifre od 110.235.682 dolara, čime je po svoti zarađenog novca od turnira prestigao Tajgera Vudsa.

Švajcarac je u karijeri zaradio mnogo više od ovoga od raznih sponzora, međutim kada je reč od novcu od turnira, Federer je tu postao neprikosnoven. Dugo godina na vrhu te liste bio je Tajger Vuds sa 110.061.682 dolara, ali kako od 2009. godine nije imao veće rezultate, njegova zarada od turnira nije mnogo rasla.

Federer je ranije u ovoj kategoriji u toku godine prestigao Novaka Đokovića, koji je u dosadašnjem dijelu karijere od turnira zaradio 109.805.403 dolara, što znači da će on sledeće godine vrlo vjerovatno prestići Vudsa.  Postoji velika mogućnost da srpski teniser do kraja karijere bude novčano uspješniji (po zaradi od turnira) i od Federera, pošto je Đoković mlađi od Švajcarca čak šest godina.

Međutim, za sada Federer je preuzeo čelo liste i na kraju Mastersa u Londonu samo će još više povećati svoj novčani iznos od zarade na turnirima.