Drugi poraz Stare dame, Bufon nije mogao na teren

Sampdorija-Juventus
picture source: https://www.thesun.co.uk

Danas je odigran susret Jventusa i Sampdorije u 13. kolu italijanske Serije A, koji je nažalost donio Juventusu drugi teški poraz. Iako je gost danas bio favorit, napustio je Sampdoriju pognute glave i bez ijednog boda.

Možda bi situacija na terenu danas bila drugačija da je tu bila golmanska legenda Đianluđi Bufon, koji je još uvijek nevjerovatno potresen porazom Italije i činjenicom da je ostala bez Svjetskog prvenstva. Bufon je, kao i Barzigali, jednostavno zamolio Algerija da ga izbriše sa spiska za ovaj susret, što je moguće doprinijelo današnjem porazu Stare dame.

Ne može se reći da se Juve lako predao. Naprotiv, Stara dama je do suparničke mreže došla već u 2. minuti, ali za promašaj. Argenitan Gonzala Higuana ciljao je pored gola i tako propusti šansu da dovede svoj tim do vodstva. U drugom poluvremenu Higuan je krenuo u novu akciju koja je blokirana. Nakon ovoga uslijedili su udarci Sampdorije, koje je Juve teško podnio. U 52. minuti do mreže Juventusa stigao je Duvan Zapata i poveo domaćine rezultatom 1:0. Lukas Toreira povećava prednost Sampdorije u 71. minuti, kada Stara dama postaje potpuno bespomoćna.

Nekoliko minuta kasnije igrač Sampdorije, Ferari Đianmarko ovjerio je današnju pobjedu golom za 3:0. Tek nakon konačnog shvatanja poraza Juventus se razbudio i u sudijskoj nadoknadi krenuo u ozbiljnije akcije. Pogodili su Higuan i Dibala i postavili završnih 3:2.