Napoli i Mančester Siti teško do pobjede

Mančester Siti-Fejenord
picture source: http://www.espnfc.com

Danas smo u grupi F Lige prvaka svjedočili interesantnom susretu. Naime, Napoli je prevladao Šahtar sa 3:0. Ovom pobjedom Napoli definitivno ostaje u borbi za plasman dalje na takmičenju.

Tokom prvog poluvremena fudbaleri Napolija nisu imali uspjeha na terenu. Tek nakon pauze se slomio ukrajinski šampion Šahtar, tačnije u 56. minuti. Strijelac prvog gola na ovom susretu bio je Lorenco Insigne. Ovo je bio olakšavajući potez za klupu Napolija i moglo je da ostane zapisano 1:0 do samog kraja. 20-ak minuta igre bez ozbiljnije akcije uvode nas u završnicu Zielinskog i Mertensa koji su u 81. i 83. minuti zatresli mrežu Ukrajinaca za konačan rezultat 3:0.

Osim ovog susreta, meč su odigrali i Mančester Siti i Fejenord. Domaćin je veoma teško došao do pobjede nad Fejenordom, a odlučujući strijelac bio je Rahim Sterling i to tek u 89. minuti susreta. Mančester Siti se ovom pobjedom popeo na prvo mjesto grupe F.

Sada Šahtar i Napoli nastavljaju borbu za dalje. Šahtar ima 3 boda više i očekuje ga susret sa Sitijem, dok Napoli dolazi u goste kod Fejenorda u Roterdam.