Zvezda-BATE završeno bez golova

BATE-Crvena Zvezda
picture source: https://www.vesti.rs

U 5. kolu grupe H večeras su u Borisovu gostovali Beograđani, međutim Crvena Zvezda nije uspjela proći do šesnaestinu finala Lige Evrope. Sledeću priliku za prolazak dalje imaće Zvezdini igrači 6. kolu u utakmici protiv Kelna, ali samo ukoliko BATE izgubi protiv Arsenala. Ta utakmica trebala bi se održati  na terenu Beograđana, tačnije na stadionu ”Rajko Mitić”.

Prva je agresiju pokazala Zvezda kada je već u 2. minuti Kanga odigrao jaku akciju, ali gol sa 18 metara nije završio u mreži Šerbitskog. Smjenjivali su se pokušaji domaćina i gostiju, ali svaki bezuspješan. Boaći je svako malo prijetio mreži BATE-a, koji počinje sa konkretnim napadima tek u 31. minuti. Gordječuk je tada pokušao preko Borjana. Na pauzi ostaje 0:0.

Po povratku na teren BATE je imao ogromnu šansu u 47. minuti, ali im se sreća nije osmjehnula. Nakon greške Filipa Stojkovića, Zvezda igra preciznije i konkretnije. Rodić i Krstičić imali su sjajne šuteve. Bate u drugom poluvremenu igra malo oštrije. Trener domaćina na teren dovodi Nikolaja Signeviča, a trener Crvene Zvezde Vlado Milojević uvodi Aleksandra Pešića umjesto Milića. Do kraja susreta dobre prilike za gol imali su Boaći i Slavoljub Srnić, no konačan rezultat bio je 0:0.